Samosa Patti



Ingredients
Plain flour 1 kg
Salt 1 tbsp
Water to knead
Oil 7 tbsp

Directions
Put plain flour and salt in a large bowl and knead it by adding water until get a soft dough.
Now make small balls and roll out balls in small size flat bread about 2.5 inches in diameter.
Now apply oil on 1 flat bread and place other flat bread over it, apply oil and make 5 layers in this way. Roll out this in a large flat bread.
Heat griddle and cook lightly from both sides. Cut it in samosa pati size and separate the layers. Samosa pati is ready.

میدہ ایک کلو
نمک حسب ذائقہ
پانی حسب ضرورت
تیل سات کھانے کے چمچ

پیالے میں میدہ اور نمک ڈال کر پانی کے ساتھ گوندھ لیں۔
اب اس کے چھوٹے چھوٹے پیڑے بنائیں اور پھر چھوٹی روٹیاں بیل لیں۔
پھر ایک روٹی پر تیل لگا کر دوسری روٹی اس کے اوپر رکھیں اور اسی طرح پانچ لیئرز بناکر ایک بڑی روٹی بیل لیں۔
پھر گرم توے پر تھوڑا سا سینک لیں اور لمبائی میں سموسہ پٹی کی طرح کاٹ لیں۔ پھر لیئرز کو الگ الگ کرلیں۔
Share this video :

0 comments :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Aworkzone | Aworkzone
Copyright © 2013. Apna Food Tv - All Rights Reserved
Creating Website Published by Aworkzone
Proudly powered by Aworkzone